Promocja regionalnych produktów, przepisów oraz kół gospodyń wiejskich z Wielkopolski – to główne cele konkursu „Produkty regionalne w wielkopolskiej kuchni”. Organizowany jest przez Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu.
Udział mogą wziąć koła z Wielkopolski wpisane do Krajowego Rejestru Kół Gospodyń Wiejskich. Termin przesyłania zgłoszeń upływa 16 sierpnia. W ramach konkursu zostaną wyłonione najlepsze koła, których działalność przyczynia się do kultywowania dziedzictwa kulinarnego Wielkopolski. Zwycięzcy i wyróżnieni otrzymają nagrody rzeczowe.
Co trzeba zrobić, żeby wziąć udział w konkursie?
– zapoznać się w regulaminem,
– wypełnić kartę zgłoszeniową,
– przesłać ją wraz z wymaganymi załącznikami na adres: Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu, ul. Sieradzka 29, 60-163 Poznań.
Więcej informacji o konkursie oraz regulamin, kartę zgłoszeniową i niezbędne załączniki do wypełnienia znajdują się na stronie: https://www.wodr.poznan.pl/wydarzenia/konkursy/item/10198-konkurs-dla-kol-gospodyn-wiejskich-produkty-regionalne-w-wielkopolskiej-kuchni
Odpowiedzi na dodatkowe pytania udzielają pracownicy Działu Rozwoju Obszarów Wiejskich WODR w Poznaniu, tel. 61 8630418, e-mail: wrow@wodr.poznan.pl.
Konkurs został objęty patronatem honorowym przez wojewodę wielkopolskiego Michała Zielińskiego.