Od kilku tygodni w Komornikach przy ul. Komornickiej 75, działa nowa piekarnia sieci Big Bonjour z prawdziwym francuskim pieczywem i słodkościami. Punkt jest otwarty od poniedziałku do soboty.
– Co nas wyróżnia? Mówiąc bardzo krótko: w naszej piekarni klient kupi wyroby takie same jakie może zjeść na śniadanie Francuz. To dosłownie smak Francji w polskim domu – wyjaśnia przedstawiciel marki Big Bonjour.
Jak to możliwe? Przede wszystkim dzięki założycielowi Big Bonjour. Victor Chudzinski, Francuz o polskich korzeniach, w wieku 30 lat zdecydował się na otwarcie biznesu w naszym kraju. Wybrał Poznań, a od kilku miesięcy logo Big Bonjour pojawia się w gminach powiatu poznańskiego. Obecnie jest 20 punktów sprzedaży w stolicy Wielkopolski i okolicach.
– Używamy wyłącznie francuskich gatunków mąki, posiadających odpowiednią jakość, a także produkty z upraw ekologicznych. Co równie istotne, sto procent naszych wypieków przygotowywanych jest każdego dnia ręcznie. W żadnym chlebie, bagietce czy croissancie nie ma grama chemii, barwników, konserwantów, polepszaczy smaku. Po prostu nie ma nic sztucznego. Ostatnimi czasy, dużym wzięciem cieszy się np. stuprocentowy chleb żytni – wspomina Victor Chudzinski.
Big Bonjour na święta przygotowuje trzy niespodzianki: dwie autorskie tarty oraz babkę piernikową na miodzie. Być może na świątecznym stole oprócz typowo polskich wypieków znajdzie się miejsce na francuskie przysmaki?